Op zoek naar de betere wereldbaan? Word trainee bij een omgevingsdienst!

In Zuid-Holland zoeken we trainees die de leefomgeving een beetje beter willen maken. Een specifieke opleidingsrichting vragen we niet, wel een scherpe blik. Net als enthousiasme om uitdagingen aan te pakken en complexe problemen op te lossen. Heb jij dat?

Bij wie kom je terecht?

Als omgevingsdiensten hebben wij bijzonder werk! Met onze adviezen, controles en vergunningen dragen we bij aan een fijne plek om te wonen en te werken. Dit doen we namens de gemeenten en de provincie in Zuid-Holland. Je vindt in onze provincie grote industrieën, havengebieden en drukke binnensteden, maar ook de rustige natuurgebieden, kleine dorpskernen en uitgestrekte agrarische gebieden. Dat maakt het werk veelzijdig en dynamisch.

Wij zijn samen de omgevingsdiensten in de provincie Zuid-Holland. We werken op veel gebieden met elkaar samen en hebben ervoor gekozen om ook in dit traineeship samen te werken. Je kiest welke van deze 4 deelnemende organisaties het beste bij je past of het meest bij je in de buurt is. Daar solliciteer je en treedt je in dienst. Je werkt dus voor 1 van de 4 deelnemende omgevingsdiensten, maar zult tijdens je traineeship veel te maken krijgen met de trainees van de andere 3 omgevingsdiensten. In deze video vertellen onze trainees je meer!

Wat ga je bij ons doen?

Het traineeship duurt 1,5 jaar. Daarom draai je 3 keer een half jaar mee binnen verschillende onderdelen van de omgevingsdienst. Zo ervaar je wat het beste bij jou past.

Bij vergunningverlening beoordeel je aanvragen of meldingen van inwoners en bedrijven. Bij toezicht loop je mee met onze inspecteurs, zoek je uit of bepaalde activiteiten wel of niet zijn toegestaan en stel je hierover rapportages op. Met onze adviseurs denk je na over welke effecten activiteiten van bedrijven hebben op de omgeving. Denk aan de luchtkwaliteit, geluidsoverlast, veiligheid, duurzaamheid en de kwaliteit van de bodem. Daarnaast ondersteun je de projectleider of ben je zelf projectleider, zowel bij inhoudelijke als bij bedrijfsvoerings- en procesoptimalisatieprojecten.

Draai je al een tijdje met het programma mee? En zie je kansen voor een project wat van toegevoegde waarde is? Dan krijg je ruimte om dit ook uit te voeren. Wil je meer weten over de functie? 

Lees dan hier de vacaturetekst

En na het traineeship? De intentie is dat je vast contract krijgt voor een functie waarin jouw talent het meest tot zijn recht komt.

Is er ruimte voor opleiding en ontwikkeling?

Jazeker! Je volgt trainingen over hoe de overheid in elkaar zit, maar je krijgt ook trainingen gericht op het ontwikkelen van jouw vaardigheden en competenties. Deze trainingen volg je samen met de trainees de 4 deelnemende omgevingsdiensten in Zuid-Holland. Zo leer je ook van elkaars ervaringen en hoor je hoe zaken bij de andere organisaties gaan. Mogelijk voer je later in het traineeship met elkaar als trainees ook een gezamenlijke opdracht uit.

Onze collega’s werken je in en begeleiden de gedurende de blokken van een half jaar zodat je met je inhoudelijke vragen altijd terecht kan bij iemand met ervaring. Daarnaast word je begeleid door een mentor. Samen denk je na over wat jou verder gaat brengen, wat je daarin lastig vindt en hoe je daarmee om kan gaan.

Trainees aan het woord

Wil je graag werken aan een fijne woonomgeving en blijven leren en groeien? Meld je dan aan voor het traineeship bij de omgevingsdienst!

Linda Lees meer

Doormiddel van goede begeleiding en cursussen werd ik uitgedaagd om mijn manier van werken te evalueren, kritisch te zijn en verder te groeien.

Malou Lees meer

Solliciteren?

Wil je trainee bij 1 van de 4 omgevingsdiensten worden? Hieronder staan de links naar de website van de 4 omgevingsdiensten met daarbij ook de regio waar ze veelal werkzaam zijn. Hier kun je meer lezen over de verschillende organisaties en ontdekken welke je het meeste aanspreekt. Ook kun je hier tot en met 12 juni bij één van de omgevingsdiensten solliciteren.

Op deze websites vind je ook contactpersonen van elke omgevingsdienst die je meer over hun eigen organisatie kunnen vertellen. Blijkt dat je minder passend bent voor de omgevingsdienst waarbij je hebt gesolliciteerd, dan kijken we eventueel voor mogelijkheden voor je bij één van de andere deelnemende omgevingsdiensten.

Heb je nog algemene vragen over het traineeship of over de procedure? Neem contact op met Leon Treffers, coördinator van het traineeship. Je kunt hem bellen of appen op 06-83945128.

Omgevingsdienst Haaglanden (regio Den Haag) neemt geen deel aan het gezamenlijk traineeship, maar heeft wel ook een startersprogramma. Meer informatie daarover vind je via onderstaande button.

Meer informatie startersprogramma
 

Neem bij inhoudelijke vragen of bij vragen over de organisatie contact op met één van de deelnemende omgevingsdiensten.

Neem bij vragen over de procedure contact op met Leon Treffers, coördinator van het traineeship. Je kunt hem bellen of appen op: 06-83945128

Bron: omgevingsdienst.nl 20-05-2022