NRP Academie, Sneak Preview op 21 juni

Dinsdag 21 juni aanstaande organiseren we een Sneak Preview voor de NRP Academie. Heb je een passie voor de bestaande gebouwde omgeving en wil je als professional in jezelf en in je vak investeren? Meld je dan aan voor de Sneak Preview. Deelname is gratis en het is dé kans om kennis te maken met de NRP Academie en andere potentiële cursisten. 

Met de NRP Academie willen we aansluiten bij actuele vraagstukken. Wat daarin opvalt, is dat deze vraagstukken complex zijn geworden. Je kunt de ene opgave niet oppakken zonder andere belangrijke thema’s ook een plek te geven. Denk aan klimaatadaptie en biodiversiteit. Ons overvalt allemaal wel eens het gevoel dat we door het bos de bomen niet meer zien en dat leidt er soms toe dat projecten niet van de grond komen. We willen jullie en elkaar moed inspreken, want we kunnen wel meters maken. Cindy van den Bremen neemt ons mee in hoe de systeemwereld en de leefwereld aan elkaar kunnen worden gekoppeld en hoe dat kansen biedt voor bijvoorbeeld circulariteit en de energietransitie. Wil je op het podium met Cindy in gesprek, laat het mij weten!

Cindy van den Bremen is al een aantal jaren als docent verbonden aan NRP Academie en geeft een workshop over design thinking. Maar zij heeft nog zoveel meer te vertellen. Zij geeft les op TU/e bij de faculteit Industrial Design en is daar aan het promoveren. Daarnaast is zij programmamanager Social Design bij ZET, Schakel naar sociaal resultaat. 

Zoals gebruikelijk zijn we op een inspirerend voorbeeld van renovatie, restauratie en transformatie. We zijn te gast bij de Westhal op het ENKA terrein in Ede en bezoeken de getransformeerde kantinegebouw van dit complex. ENKA terrein is de voormalige fabriek van de Nederlandse Kunstzijde industrie. Het ontwerp van het kantinegebouw is van de architect D. Masselink en het werd in 1950-51 gebouwd. Het is 4.000 m2 groot en een mooi voorbeeld van het nieuwe bouwen met aandacht voor licht, lucht en ruimte. Het gebouw is gerestaureerd waarbij het BENG-predicaat is gehaald. Het gebouw is sinds september 2020 in gebruik als de brede school ‘De Ontdekking’ en een jaar later ook als kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang ‘Bzzzonder’, dus normaal gesproken niet te bezoeken. Hans Wartna van BOEi zal ons hier rondleiden en ons deelgenoot maken van deze complexe transformatie.

 

Programma

13.00 uur Ontvangst in de Westhal (De Fietser)

13.30 uur Introductie NRP Academie door Erna van Holland en Barbara Middelhoff

13.45 uur Lezing door Cindy van den Bremen

14.45 uur Pauze

15.00 uur In gesprek met alumni

15.45 uur Rondleiding door Han Wartna

17.00 uur Borrel

18.00 uur Afsluiting

Deelnemen is gratis. Je kunt je opgeven bij secretariaat@nrpacademie.nl

Bron: NPR 02-06-2022