VTH Netwerkbijeenkomst | Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, deel 4

Graag nodigen we u uit voor een VTH Netwerkbijeenkomst over het bouwen en de Wkb. 

Dit is de vierde sessie van de special over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Wico Ankersmit (directeur Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland) en Anton Wolthuis (docent omgevingsrecht) gaan in op het handhavingsbeleid dat ze voor een gemeente hebben opgesteld rondom de Wkb. 

Onderwerpen

Beide sprekers gaan in op de dilemma’s die gemeenten tegenkomen rond de handhaving en welke afwegingen zij daarbij kunnen maken.

Daarnaast gaan de sprekers in op het toezichtprotocol van de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht. Dit protocol is aangepast op de Omgevingswet en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). Het maakt bij gemeenten vaak onderdeel uit van het handhavingsbeleid.

Kijk hier de opnamen en presentaties terug van deel 1 t/m 3 van de special over de Wkb

Terugkijken  

De opname en de presentaties van alle sessies kunt u na afloop terugkijken op de webpagina van de VTH Netwerkbijeenkomsten.

Locatie en tijd

  • Vrijdag 27 januari van 09.30 - 11.00
  • Online via Microsoft Teams

Doelgroep

Deze sessie is interessant voor alle leden van het VTH netwerk die interesse hebben in of werken met de Wkb

Kosten

Deelname is kosteloos

Aanmelden

Leden van het VTH-netwerk ontvangen automatisch een uitnodiging voor de netwerkbijeenkomsten. Bent u nog geen lid van het VTH-netwerk? Dan kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u automatisch een uitnodiging voor de volgende sessies en kunt u zelf bepalen of u deze wilt bijwonen.

U bent vrij om de uitnodiging door te sturen naar collega’s. De vraag is of deze collega’s zich dan willen aanmelden voor het VTH-netwerk. Zij ontvangen dan automatisch ook eventuele wijzigingen in het programma of in de Teams link. 

Organisator
VNG

Bron: VNG 12-01-2023