Doorzagen 65 | Omgevingswet en Wkb: it giet oan

De Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging gaan definitief in per 1 januari 2024. Daarmee komt er een eind aan jarenlange discussies, lobbylawaai en werken aan een van de grootste wetgevingshervormingen van de laatste decennia.

Wat betekent dat voor bouwers? Wat betekent dat voor bouwplannen? Zijn bouwers er klaar voor? In de nieuwste aflevering van Doorzagen praat ik daarover met Wico Ankersmit, directeur van de Vereniging Bouw en Woning Toezicht Nederland. “Ik weiger te geloven dat de hele bouw stilvalt. Maar de ijsvloer is nog niet overal even dik. We moeten af en toe om wakken heen. Maar dat houdt niet in dat je niet kunt schaatsen.”

Wico wenst iedereen die met de wetten moet gaan werken vooral moed en lef toe. Hij verwijst naar een prachtig liedje van Veldhuis en Kemper ‘Ravijn’ en citeert een indrukwekkende passage:

“Want de allermooiste bloemen, groeien vlak langs het ravijn. En om die te durven plukken, moet je bang durven te zijn.”

Luister hier de podcast

Lieuwe Koopmans Hugo de Jonge Koninklijke Bouwend Nederland Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL) Riek Siertsema Titia Siertsema VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) NEPROM Dick van Ginkel Mantijn Van Leeuwen Bart Dunsbergen Hajé van Egmond Jan Willem van de Groep Aedes vereniging van woningcorporaties

Bron: Cobouw Podcast 21-03-2023