Gepland onderhoud aan productieomgeving op 8 maart en oefenomgeving op 10 maart

Het Omgevingsloket in de productieomgeving is tijdelijk niet beschikbaar op woensdag 8 maart 2023. Op vrijdag 10 maart 2023 geldt dat voor het Omgevingsloket in de oefenomgeving (pre-productieomgeving). Er vindt dan technisch onderhoud plaats. Ons advies is om de oefenomgeving en de productieomgeving van het Omgevingsloket op deze data niet te gebruiken. Deze werkzaamheden waren eerder gepland op 20 en 24 februari 2023.

Behalve het Omgevingsloket zijn ook de Samenwerkfunctionaliteit (SWF) en Registratie toepasbare regels (RTR) niet beschikbaar. Dat betekent dat overheden op deze dagen geen toepasbare regels kunnen aanleveren. Ook samenwerken via de Samenwerkfunctionaliteit is dan niet mogelijk. Er kan op genoemde dagen ook niet worden aangesloten.

De Landelijke voorziening bekendmaken en beschikbaar stellen (LVBB) en de Stelselcatalogus Omgevingswet zijn op 8 en 10 maart wel bereikbaar. Dat betekent dat overheden op deze data wel omgevingsdocumenten kunnen publiceren. Tevens is het mogelijk om begrippen te bekijken in de Stelselcatalogus Omgevingswet.

De werkzaamheden dragen bij aan een robuust en toekomstvast Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Er worden geen functionele wijzigingen aangebracht.

Meer informatie

Kijk voor meer onderhoudsinformatie op de Onderhoudskalender DSO en Omgevingsloket.

Bron: Aan de slag met de Omgevingswet 09-03-2023

Thema's: Omgevingswet

Tags: OLO / DSO