Sneak Peak workshop Managementsymposium en ALV

Tijdens het Provero Congres houdt de vereniging zijn Managementsymposium en ALV. Een van de onderwerpen die aan bod komt is  "De onhoudbaarheid van het huidige legesstelsel onder de Omgevingswet, maar wat zijn de alternatieven? "

Ja mits, vergunningvrij als dit kan, vergunningplicht als dat moet. Meer meldingsplicht en informatieplicht dan vergunningplicht. Veel meer bouwtechnisch vergunningvrij of meldingsplichtig, geen vergunningplicht meer voor brandveilig gebruik en Bouw- en sloopveiligheid gaat uit de vergunning en wordt een informatieplicht.

Zo maar een paar effecten van de Omgevingswet. Maar hoe kunnen wij de kosten voor het uitvoeren van alle werkzaamheden nog blijven dekken, als alleen voor een vergunning leges mogen worden geheven. Jaco van Giezen en Rodney Blok gaan in hun presentatie tijdens het Provero Congres op 1 juni aanstaande in op de onhoudbaarheid van het huidige legesstelsel, en gaan ze samen met u onderzoeken welke alternatieve mogelijkheden er zijn om de VTH-taken te financieren.

Mee discussiëren? Meld je snel aan.

Bron: Provero | VBWTN 12-05-2023