Waar staat dat artikel in de Omgevingswet?

Nog iets meer dan een half jaar en dan stapt Nederland over naar het stelsel Omgevingswet. Veel bestaande regelgeving komt in het nieuwe stelsel op een andere plek terug. Waar vindt u dan het artikel of het besluit dat u zoekt? Daarvoor zijn verschillende handige hulpmiddelen.

De belangrijkste zijn 3 grote tabellen waarin per artikel precies staat aangegeven waar de verschillende bestaande wetten, besluiten en regelingen terugkeren onder de Omgevingswet. U vindt er per artikel het onderwerp en ook of er eventueel overgangsrecht van toepassing is. Deze omzettabellen van het bestaande naar het nieuwe stelsel zijn te vinden op de pagina Invoeringsspoor (onder Transponeringstabellen).

Bruidsschat

Verder verhuist onder de Omgevingswet een aantal regels van het Rijk naar gemeenten. Dit heet ook wel de 'bruidsschat'. De verhuistabel rijksregels – bruidsschat geeft aan waar in de bruidsschat de overgedragen rijksregels uit het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling staan.

Bodem en natuur

Daarnaast zijn er aanvullingen op het stelsel Omgevingswet, onder meer op het gebied van bodem en natuur.

Voor bodem is er:

Op de IPLO-pagina's over natuur zijn te vinden: een aanvullingswet, een aanvullingsbesluit en een aanvullingsregeling. Bij het aanvullingsbesluit en de aanvullingsregeling horen ook omzettabellen.

Bron: iplo 06-06-2023

Thema's: Omgevingswet

Tags: Omgevingswet