DSO ondersteunt per 1 februari 2024 Imgur niet meer

Bij toegepaste regels in het Omgevingsloket kunnen overheden afbeeldingen gebruiken. Imgur is een hostingpartij voor het bekijken en delen van afbeeldingen. Vanaf 1 februari 2024 ondersteunt het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) Imgur niet meer.

Gebruikt u als overheid Imgur? Of maakt uw regelbeheersoftware gebruik van Imgur? Zorg dan op tijd voor vervanging.

Voor wie belangrijk

Bent u regelbeheerder of bijvoorbeeld projectleider DSO, informatieadviseur of applicatiebeheerder voor toepasbare regels bij een gemeente, provincie of waterschap? Of heeft u een soortgelijke functie bij een regelbeheersoftwareleverancier of adviesbureau? En wordt er gebruik gemaakt van Imgur als hostingpartij? Dan is de onderstaande informatie belangrijk voor u.

Imgur niet geschikt voor afbeeldingen bij toepasbare regels

Gemeenten, provincies en waterschappen kunnen Imgur gebruiken voor afbeeldingen in de toepasbare regels voor het Omgevingsloket. In het loket zijn de toepasbare regels te zien als vragen bij de onderdelen Vergunningcheck, Aanvragen en Maatregelen op maat.

De gebruiksvoorwaarden van Imgur zijn niet geschikt voor het DSO. Het is daarom niet zeker of het Omgevingsloket de afbeeldingen die op Imgur staan ook in de toekomst kan blijven tonen. Dit geldt voor alle omgevingen van het Omgevingsloket: de oefen-, productie- en de demo-omgeving.

Zorg voor een andere hostingpartij

Gebruikt u als overheid Imgur voor afbeeldingen in toepasbare regels? Of gebruikt uw regelbeheersoftware Imgur? Zorg dan voor 1 januari 2024 dat u een andere hostingpartij gebruikt. En dat alle afbeeldingen zijn verplaatst naar deze partij. Weet u niet of uw software Imgur gebruikt? Vraag dan na bij uw softwareleverancier hoe afbeeldingen straks worden bewaard en of u iets moet doen.

Lees er meer over in dit nieuwsbericht van Aan de slag met de Omgevingswet.

Bron: VNG (29-06-2023) 03-07-2023