Agenda 2019

Maart 14

Basiscursus Omgevingswet: inhoud en systematiek

In twee dagen grondig inzicht in nieuwe wet Inzicht in de nieuwe systematiek Overzicht van instrumentarium, regels, thema’s, procedures Contouren uitvoeringsbesluiten Verdieping op het omgevingsplan en de thema's Knelpunten

Mei 23

Provero Congres 2019 Afgelast

Heel graag maken wij u attent op het Provero Congres dat op donderdag 23 mei a.s. plaatsvindt in de ReeHorst in Ede. Provero bestaat dit jaar 10 jaar, wij spreken dus van een jubileumcongres. Thema van dit jubileumjaar is “Back to the future”. Dit thema vormt ook de leidraad voor het jubileumcongres!

Juni 25

Schakeldag 2019

U kunt zich nu aanmelden voor de Schakeldag 2019, hét jaarlijkse moment voor uitvoerende- en beleidsmedewerkers werkzaam bij de overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Het congres vindt plaats op dinsdag 25 juni 2019 in 1931 Congrescentrum Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Okt 10

Dag van de Omgevingswet 2019

De Omgevingswet komt dichterbij. In oktober zitten we ruim een jaar voor inwerkingtreding van de wet. Met de recente publicatie van de Omgevingsregeling staat het wettelijk stelsel een heel eind in de steigers. Wat in 2019 nog te verwachten is betreft de Aanvullingswet Grondeigendom, het Invoeringsbesluit en de diverse Aanvullingsbesluiten.

Okt 10

Van regelgericht naar doelgericht werken onder de Omgevingswet

Na deze cursus kunt u direct aan de slag om uw processen en uitvoering veel efficiënter te maken. Het geeft u handvatten om nu al te gaan werken zoals de Omgevingswet het bedoelt met een team dat kan onderhandelen, faciliteren, bemiddelen en overtuigen.

Nov 12

Kennismarkt Omgevingswet en energietransitie

Op 12 november is het weer zover, dan vindt de 5e editie van de Kennismarkt Omgevingsweb plaats. Onmisbaar voor iedereen die werkzaam is in het brede omgevingsdomein - van RO tot milieu en van bouwen tot duurzaamheid en energie. Deze kennismarkt richt zich op de twee grote uitdagingen: de Omgevingswet en de energietransitie, én natuurlijk het snijvlak waar deze samenkomen. Krijg weer de laatste stand van zaken en laat u inspireren op de Kennismarkt!