Agenda 2020

Maart 23

Wetgevingsupdate Omgevingswet

Op maandag 23 maart organiseren de VNG, Aan de Slag en de programmadirectie Eenvoudig Beter van het ministerie van Binnenlandse Zaken de vierde wetgevingsupdate. Op het programma staan onder meer de Wet Kwaliteitsborging, de aanvullingssporen bodem, natuur en geluid, de overgangsfase omgevingsplan en participatie.

Mei 06

Webinars Omgevingswet: Projectbesluit als instrument (door UvW)

Het projectbesluit is een instrument van de Omgevingswet dat wordt gebruikt door provincies en waterschappen. Het projectbesluit komt in het DSO en heeft gevolgen voor het werk van gemeenten, omdat het projectbesluit het omgevingsplan en de uitvoeringsbesluiten raakt.

Mei 11

Voorbeeldregels VNG in het Digitaal Stelsel Omgevingswet

In dit webinar delen we onze ervaringen met het annoteren en toepasbaar maken van juridische regels. VNG heeft de eerste 3 topactiviteiten via de koninklijke weg op het DSO-LV gepubliceerd. Hoe kunt u juridische regels uit het omgevingsplan het beste annoteren en toepasbaar maken? VNG ging op ontdekkingsreis en deelt met u de ervaringen en inzichten van deze avontuurlijke tocht.

Mei 26

Webinar: Aanscherping van de Nationale Omgevingsvisie (NOVI)

Op 26 mei kunt u van 10.30 tot 12.00 uur deelnemen aan het webinar over de aanscherpingen op de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) die minister Kajsa Ollongren van BZK onlangs deelde middels een kamerbrief. Emiel Reiding, directeur NOVI, licht de aanscherpingen toe en beantwoordt uw vragen. Meld u hier aan.

Juni 08

Van beslissingstabel naar juridische en toepasbare regels in het DSO

Webinar: Van beslissingstabel naar juridische en toepasbare regels in het DSO

Juli 07

Inspiratiedag Implementatie Omgevingswet

Dinsdag 7 juli organiseert het programma Aan de slag met de Omgevingswet een Inspiratiedag Implementatie. Zo houden we het ritme van de kwartaalbijeenkomsten vast. U bent van harte welkom om hier virtueel bij aanwezig te zijn. Het programma start om 10.30 uur en duurt tot 15.15 uur.

Okt 05

Congres Omgevingswet & agile communicatie

De start van de Omgevingswet op 1 januari 2022, een van de grootste wettelijke wijzigingen in Nederland, omvat veel meer dan het implementeren van juridische veranderingen in ruimtelijke processen. De Omgevingswet vraagt vooral om een nieuwe manier van samenwerken. Als keten, binnen en buiten de eigen organisatie, integraal met verschillende overheden en (semi)overheidsorganisaties in de regio. Dit in samenhang met maatschappelijk vraagstukken zoals de energietransitie en duurzaamheid. En natuurlijk in samenspraak met de samenleving: alle inwoners en ondernemers in Nederland

Okt 08

Dag van de Omgevingswet 2020

Op 1 oktober start de Dag van de Omgevingswet 2020. Dit jaar is het een online congres met meer dan 30 sessies tussen 1 en 13 oktober. De volle breedte van de Omgevingswet komt aan bod. U kunt kiezen hoeveel sessies u wilt volgen. Aanmelden kan tot 17:00 uur de dag voor de sessie is.

Nov 23

Provero Congres 2020 gaat digitaal!

Digitale aspecten in het Omgevingsrecht staan centraal bij Provero en dat geeft ruimte aan een keur van onderwerpen tijdens het digitale Provero Congres op maandag 23 november aanstaande. Niet zo maar een online congres, maar een congresbeleving, gericht op informatieoverdracht en op netwerken. Heel trots zijn wij op het digitale congres platform dat wij tot onze beschikking hebben om een echte congresbeleving te creëren en onze leden, deelnemers, sprekers en partners de gelegenheid te bieden om niet alleen kennis op te doen, maar ook met elkaar te praten en kennis uit te wisselen.