Nieuws 2018

Bouwrechter start per 1 januari 2019

Wellicht heeft u in de media gelezen dat de rechtbank Noord-Holland met de bouwrechter gaat starten.

Nieuwsbrief 20 december 2018

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden

Conferentie 'Gemeenten en BIM'

Ook in de bouw gaat de digitalisering razendsnel. Uw gemeente krijgt wellicht al 3D-modellen aangeleverd bij een vergunningaanvraag of aanvragen voor digitale areaalinformatie. Steeds meer gemeenten ontdekken de voordelen van het Bouw Informatie Model, kortweg BIM. Een applicatie waarmee bevoegd gezag, opdrachtgever, architect, ingenieur, aannemer en installateur digitaal samenwerken. Zo kunt u bijvoorbeeld van tevoren zien hoe een bouwwerk wordt ingepast in de bestaande bebouwing of u krijgt een goed overzicht van de staat van onderhoud van het gemeentelijk vastgoed. Zo kunnen we slimmer en efficiënter werken, waardoor veel kosten worden bespaard.

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 9 2018

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 9 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

Interview over bouwtoezicht en WKB op BNR Nieuwsradio

Vandaag is Vincent Hilhorst van de gemeente Den Haag, en medeschrijver aan de Richtlijn Bouw- en sloopveiligheid geïnterviewd door BNRradio, Hij was al om half acht vanochtend live op de radio te horen tijdens een interview. Daarnaast was Fries Heinis aan het woord. Als directeur van Bouwend Nederland gaf hij aan geen voorstander te zijn van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

Onderzoek brandveiligheid gevels

Minister Ollongren (BZK) vraagt gemeenten in een brief om de meest risicovolle gebouwen in de gemeente te inventariseren en er vervolgens op toe te zien dat eigenaren van deze gebouwen onderzoek uitvoeren naar de brandveiligheid van de gevels en wanneer noodzakelijk maatregelen nemen om de veiligheid te waarborgen.

Nieuwsbrief 3 december 2018

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden.

Debat Wkb op 6 december 2018

Op 6 december 2018 debatteert de Tweede Kamer wederom over de Wkb. Bijna twee jaar na aanvaarding van de wet is de Wkb weer onderwerp van discussie in de Kamer.

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 8 2018

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 8 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

Conferentie 'Gemeenten en BIM'

Heeft uw gemeente de voordelen van het gebruik van BIM (Bouw Informatie Model) al ontdekt? Op 31 januari 2019 vindt in 's-Hertogenbosch de conferentie 'Gemeenten en BIM' plaats.

Nieuwsbrief 12 november 2018

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden.

Een terugblik op het COBc congres

Afgelopen donderdag, 1 november, heeft het jaarlijkse COBc congres weer plaatsgevonden, zoals afgelopen jaren weer met een zinvol programma. Voor de deelnemers die alles nog een keer willen doorlezen of aan hun collega’s willen laten lezen, staan de presentaties live op onze site.

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 7 2018

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 7 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan

BWT op RTL4 bij Van Passie naar Droombaan

Bouw- en Woningtoezicht op de kaart was de titel van het jaarcongres 2018. BWT op televisie komt er nu ook aan. Om nieuwe BWTers te werven voor ons mooie vakgebied heeft de Vereniging BWT samen met de gemeente Enschede meegewerkt aan een item van 'Van Passie naar Droombaan'. Dit item is de komende tijd drie keer te zien op RTL4.

Bijeenkomsten Handhavingsinstrumentarium Woningwet. 14 november Nieuwegein en 28 november Breda. Nog enkele plekken beschikbaar

Het ministerie van BZK organiseert in samenwerking met de Vereniging BWT Nederland op 14 november in Nieuwegein en op 28 november in Breda twee bijeenkomsten waarbij de handhavingsmogelijkheden van woninggebonden wet- en regelgeving (Woningwet, Huisvestingswet, Opiumwet etc) zullen worden toegelicht en waar ervaringen met het handhavingsinstrumentarium zullen worden gepresenteerd en gedeeld. De bijeenkomsten zijn van 13:00 uur tot 16:00 uur (inloop vanaf 12:30 uur) en zijn gratis toegankelijk.