Nieuws maart 2020

Alle activiteiten VBWTN tot en met 1 juni afgelast

In verband met de nieuwe maatregelen van het kabinet waarbij is aangegeven dat bijeenkomsten, activiteiten en congressen tot en met 1 juni niet mogen plaatsvinden heeft dit uiteraard ook gevolgen voor de diverse bijeenkomsten van de Vereniging BWT Nederland. De Roadshows en het Toezichthouders en Handhaverscongres gaat dan ook niet door!

Lex silencio positivo en de reguliere procedure tijdens de Corona crisis

Van diverse gemeenten ontvingen wij vragen over hoe zij om dienen te gaan met de reguliere procedure voor het afhandelen van vergunningaanvragen tijdens de huidige situatie waarbij veel vergunningverleners thuis werken, en zij niet altijd bij alle gegevens kunnen om een vergunning te kunnen beoordelen. BZK heeft hier antwoord op gegeven.

Impactanalyse Vereniging Bouw- en Woningtoezicht: Wij helpen u graag!

In navolging van de VNG doet de vereniging BWT Nederland nogmaals de oproep om u voor te bereiden op de komst van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb). Op de website heeft de vereniging een impactanalyse gepubliceerd waar u binnen uw organisatie mee aan de slag kunt. https://www.bwtinfo.nl/dossiers/kwaliteitsborging-voor-de-bouw (onder het kopje documenten).

Nieuwsbrief 9 maart 2020

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden.