Nieuws 2022

Geen banden met Stichting PubliekPrivaat – vervolg

De afgelopen jaren hebben we van diverse leden vragen en opmerkingen ontvangen over de Stichting PubliekPrivaat. Daarop hebben we onze leden geïnformeerd dat de vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland op geen enkele wijze samenwerkt met of betrokken is bij (de bijeenkomsten van) de Stichting PubliekPrivaat.

Nieuwsbrief 13 december 2022

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden.

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 9 2022

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 9 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 8 2022

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 8 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

Fotoalbum en aftermovie jaarcongres 2022

Het jaarcongres was weer een succes en voor de deelnemers is nu ook het fotoalbum en de aftermovie gepubliceerd op onze site.

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 7 2022

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 7 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

Nieuwsbrief 14 oktober 2022

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden.

De presentaties van het BWT jaarcongres 2022 staan live

De presentaties staan live. Voor de mensen die er niet bij waren staat er bij iedere presentatie een korte samenvatting.

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 6 2022

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 6 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

Nieuwsbrief 14 september 2022

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden.

Nieuwe competentieprofielen voor VTH

Processen gaan pas werken als mensen er vorm aan geven. Daarom zijn enkele jaren geleden competentieprofielen opgesteld voor de nieuwe of meest veranderende rollen onder de Omgevingswet. De VNG heeft nu de profielen voor VTH vernieuwd. Ze zijn toegevoegd aan de kwaliteitscriteria Uitvoering en Handhaving.

Seminar Samen slimmer ontwikkelen, Samen slimmer bouwen inschrijving geopend

VTH van de gemeente Almere, de Werkgroep Samen slimmer ontwikkelen en de VBWTN organiseren het Seminar 'Samen Slimmer Ontwikkelen / Samen Slimmer bouwen op. Maar hoe dan'?

Minister moet prijs nieuwbouwvergunning beperken

Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) moet een noodplan maken als per 1 januari volgend jaar een nieuw systeem voor bouwtoezicht wordt ingevoerd. Anders is de kans groot dat de prijzen van nieuwbouwwoningen door hoge gemeentelijke bouwleges en extra kosten van bouwtoezicht nog verder stijgen. Als dat gebeurt wordt een nieuwbouwwoning voor steeds meer mensen onbereikbaar, zo waarschuwt Vereniging Eigen Huis

Nieuwsbrief 24 augustus 2022

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden.

De ambtenaar onder de Omgevingswet: een goede prater en een netwerker met politiek gevoel

Human Resource Management (HR of HRM) staat soms ver af van de directe veranderingen die de Omgevingswet met zich meebrengt. Toch is een tijdige koppeling met de HR-afdeling noodzakelijk voor een geslaagde invoering van de Omgevingswet. Nieuwe competenties die gevraagd worden van medewerkers gaan over gespreksvaardigheden, netwerkvaardigheden en politieke en bestuurlijke sensitiviteit. Om dit in de woorden van voormalig minister Schultz te schetsen: “Het succes van de Omgevingswet is voor 80% cultuur(verandering) en bestaat slechts voor 20% uit regels.