Bouw jij mee aan een Mooi, Veilig en Duurzaam Nederland?
Dan is werken binnen het Bouw- en Woningtoezicht / VTH iets voor jou!
Heb jij oog voor kwaliteit? Snap jij dat regels er niet voor niets zijn? Weet jij te overtuigen? Heb je oog voor detail? Dit zijn zo maar een paar competenties die je nodig hebt binnen dit vakgebied. De gebouwde omgeving groeit, veranderd, verduurzaamd en houdt rekening met het milieu en de natuurwaarden. De regelgeving voor deze gebouwde omgeving draagt er voor een belangrijk deel aan bij dat dit veilig en verantwoord gebeurt. Jij kunt een belangrijke bijdrage gaan leveren aan een mooie toekomst van onze leefomgeving.
VTH staat voor vergunningverlening, toezicht en handhaving. Drie belangrijke pijlers voor een leefbare omgeving. Binnen dit vakgebied zijn er dan ook heel veel verschillende functies die hier aan bijdragen.
Binnen vergunningverlening geef je onder andere advies over bouwmogelijkheden, beoordeel en toets je aanvragen voor veranderingen in de leefomgeving, en stem je af met andere specialisten over alles wat er komt kijken bij het realiseren van een initiatief. Of het nu gaat om een nieuwe woning, een kantoor of een nieuw schoolgebouw.
Binnen toezicht wordt er gecontroleerd of de initiatieven worden gerealiseerd volgens de verleende vergunning en/of aan de daar voor geldende regelgeving. Je bent hier veel buiten op de bouwplaats, in de wijk, of waar dan ook binnen de stad, het dorp of in het buitengebied waar er veranderingen plaats vinden in de leefomgeving.
Binnen handhaving treedt je op als de regels zijn overtreden. Doel hiervan is om de overtreder te laten inzien dat de regels er niet voor niets zijn, maar dat deze moeten worden nageleefd om een mooi, veilig en duurzaam Nederland voor nu en de toekomst te realiseren.
Het gebeurt niet vaak dat Bouw- en Woningtoezicht wordt genoemd op het nieuws. Meestal is dat pas als het mis is gegaan. Er een gebouw is ingestort, een gebouw moet worden gecontroleerd na een brand of explosie of dat er iets is gebeurd waardoor een gebouw niet meer veilig is. De reden dat het vakgebied maar zo weinig op het nieuws is, is vooral te danken aan alle mensen die zich inzetten voor een mooi, veilig en duurzaam Nederland. In Nederland hebben we goede regelgeving die daar voor zorgt, en hebben wij een overheid die daar ook goed op controleert. Draag jij hier straks ook aan bij?
Hieronder een kort interview met twee deelnemers aan het door een zestal Brabantse gemeenten, een aantal jaren geleden ontwikkelde traineeship 'Bouwen aan Brabant', een initiatief van de gemeente Dongen, 's Hertogenbosch, Goirle, Hilverarenbeek, Oirsterwijk en Tilburg onder leiding van Diane Nijbroek en Peter Callaar van de gemeente 's Hertogenbosch.
_____________________________
Per direct beschikbaar via deta-vast in Noord Holland een trainee-vergunningverlening via één van onze geassocieerde partner De Vakmeester.
Leeftijd 27 jaar. Afgeronde opleiding Bachelor Rechtsgeleerdheid VU Amsterdam.
Bij interesse in deze trainee. Bel 06-13154648 of via wa@vereniging-bwt.nl
_____________________________
Ik ben Maddy van Luffelen
Na het afstuderen op de universiteit had ik eigenlijk niet echt een idee welke richting ik op wilde gaan met mijn juridische achtergrond.
Wel had ik al eerder ervaring met werken voor een overheidsinstantie en dat is mij erg goed bevallen.
Op die manier ben ik gaan zoeken en zag ik dat de gemeente Tilburg een traineeship aanbood binnen het team Vergunningen, waarbij je intern zou worden begeleid en opgeleid in het vak – in samenwerking met vijf andere gemeenten.
Het leek me enorm interessant om een volledig nieuw vakgebied te ontdekken en vanuit daar de ruimte te krijgen om jezelf op veel fronten te ontwikkelen, ook op persoonlijk vlak.
Terugkijkend ben ik enorm blij dat ik heb deelgenomen aan het traineeship en de kansen die het mij uiteindelijk geboden heeft: ik kan het iedereen aanraden!
Ik ben Iris Ripzaad
Waarom heb ik gekozen voor de functie vergunningverlener? Ik vind het belangrijk dat er een goede verbinding is tussen de samenleving en de gemeente. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren maar door het traineeship heb ik de eerste kans gekregen om hier onderdeel van uit te kunnen maken. Het mooiste van het werk is dat mijn bijdrage (hoe klein of groot het ook is) in de stad te zien is. Je werkt samen met anderen om te zorgen dat de gemeente blijft groeien en ontwikkelen.
Door het traineeship heb ik in korte tijd ontzettend veel ervaring opgedaan en geleerd. Het heeft gezorgd voor een goede basis om de functie vergunningverlener in het ruimtelijk domein uit te voeren. Ik zou iedereen zo’n start gunnen!
Webinar Webinar: Werven (jong) talent en opzet collectief Traineeship BWT/VTH
Filmpje met een teaser voor het collectief traineeship
Momenteel wordt er gewerkt aan het opzetten van de opleidingen menukaart voor het traineeship en een folder om potientiële deelnemers te werven. Er zijn inmiddels diverse gemeenten gesproken die graag mee willen doen. Wilt u als gemeente of Omgevingsdienst ook participeren binnen dit collectief traineeship, stuur dan een mail naar wa@vereniging-bwt.nl
Op onze vacaturepagina vind je al een aantal gave vacatures!