Nieuws 2023

Neuwsbrief 18 december 2023

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden.

LEDEN VKBN SAMEN KLAAR VOOR KWALITEIT

Op 16 november 2023 organiseerde de VKBN haar eerste jaarcongres, de Dag van de Kwaliteitsborging. Ruim honderd kwaliteitsborgers, kwaliteitsadviseurs en instrumentaanbieders kwamen bijeen in congrescentrum InnStyle in Maarssen om te vieren dat wij samen klaar zijn voor kwaliteit. Kennis en vaardigheden over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen werden verrijkt en netwerken met collega’s die in en aan kwaliteitsborging werken, werden verbreed. De algehele tendens was duidelijk: kom maar op met de invoering van de Wkb op 1 januari 2024, want wij zijn er klaar voor! Volgens de woorden van demissionair minister Hugo de Jonge, die de aanwezigen toesprak met een videoboodschap, “Moedig voorwaarts!”.

Nieuwsbrief 16 november 2023

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden

Verwarm je huis veilig, voorkom koolmonoxidevergiftigin

De dagen worden korter en de temperaturen gaan omlaag. Tijd om de verwarming weer aan te zetten. De meeste huizen in Nederland worden nog verwarmd met een CV-ketel, geiser, gashaard of gaskachel. Als deze installaties niet goed worden aangesloten of onderhouden door een CO-vrij gecertificeerd bedrijf, is er een groter risico op koolmonoxidevergiftiging.

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 8 2023

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 8 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

Nieuwsbrief 23 oktober 2023

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 7 2023

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 7 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

De presentaties van het BWT jaarcongres 2023 staan live

De presentaties staan live. Voor de mensen die er niet bij waren staat er bij iedere presentatie een korte samenvatting.

Correctie: Modelverordening leges per 1 januari 2024

De ‘Model Verordening leges in verband met de Omgevingswet’ van 4 juli bevat een aantal onjuiste verwijzingen. Het betekent dat de gemeentelijke legesverordening moet worden aangepast.

Nieuwsbrief 25 september 2023

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden

Heeft u plek voor nieuw nog studerend talent?

In relatie tot onze campagne voor het aantrekken van nieuw talent binnen het BWT kregen wij van Hogeschool Windesheim de volgende vraag. Dus…

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 6 2023

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 6 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

Kickstart ABW

Krijgt jouw gemeente veel aanvragen voor omgevingsvergunningen of handhavingsverzoeken binnen, maar zijn er onvoldoende medewerkers met voldoende kennis om deze te verwerken? Andere kandidaten zijn er wel, maar deze zij-instromers en schoolverlaters missen de nodige specifieke kennis en ervaring. Om die in te kunnen zetten zou je de onervaren medewerkers moeten laten inwerken door één of meer ervaren collega’s. Maar die zijn nu juist hard nodig voor het oppakken van het werk dat er nu al ligt. Jouw nieuwe collega heeft een ‘kickstart’ nodig om snel zelfstandig in jouw team aan de slag te kunnen.

Nieuwsbrief 28 augustus 2023

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden.

Traineeship VTH / ABW-1

Wil jij op een leuke en vernieuwende manier jouw VTH(ABW1) diploma behalen?