Nieuws 2019

Nieuwsbrief 15 mei 2019

Gisteren is de nieuwsbrief verzonden.

De presentaties van de regiodagen 2019 staan live

De presentaties van de regiodagen staan live.

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 3 2019

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 3 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

Verslag derde termijn Wkb Eerste Kamer met stemming op 14 mei a.s.

Op 23 april stond voor de derde keer het Wetsvoorstel kwaliteitsborging voor het bouwen op de agenda van de Eerste Kamer. Het verslag van deze behandeling is zowel schriftelijk als op beeld terug te lezen en te zien.

Managementsymposium "Leiderschap in een veranderende omgeving" inschrijving geopend

Op woensdag 5 juni a.s. in Villa Jongerius te Utrecht is er weer een 'managementsymposium en ALV, Tijdens het managementsymposium staat de nieuwe rol van de leidinggevende VTH met de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging centraal, waarbij u als manager wordt meegenomen in het onderwerp. De Wolf & Leiderschap. Deze zeer boeiende lezing die momenteel ook in theaters wordt gepresenteerd wordt gehouden door Hugh Jansman Wildlife ecologist bij Wageningen Environmental Research centre en tevens de absolute specialist op het gebied van Wolven in Europa, en prof. Dr. Bas Kodden directeur Executive MBA bij Nyenrode Business University die u gaat meenemen in leiderschap in de dierenwereld en in het bijzonder de Wolf die haar leiderschapsvaardigheden vol moet inzetten om in een nieuwe leefomgeving overeind te blijven.

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 2 2019

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 2 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

Nieuwsbrief 11 maart 2019

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden.

Inschrijving regiodagen 2019 geopend

Vanaf vandaag kunt u zich inschrijven voor de Regiodagen van 2019 op een van de volgende locaties: - woensdag 3 april in Rotterdam (De Rotterdam, Wilhelminakade 139) - dinsdag 16 april in Amsterdam (Floor Six, De Ruijterkade 107-6) - donderdag 18 april in Meppel (Gemeentehuis Meppel, Grote Oever 26) - donderdag 25 april in Nijmegen (Van der Valk Lent, Hertog Eduardplein 4) - woensdag 1 mei in Eindhoven(Van Abbemuseum. Bilderdijklaan 10)

Resultaten VNG-Pilotstarter pilotprojecten Gemeenten en BIM gepresenteerd

Tijdens de conferentie “Gemeenten en BIM” op 31 januari in ’s-Hertogenbosch werden de resultaten gepresenteerd van de VNG-Pilotstarter projecten “Samen werken met BIM” en “Routekaart BIM voor gemeenten”.

Nieuwsbrief 18 februari 2019

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 1 2019

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 1 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

Nieuwsbrief 6 februari 2019

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden

Toetsend constructeur met trainingservaring gezocht voor training en ondersteuning op St Maarten

Voor het wederopbouwproject van VNG International op St Maarten zijn we op zoek naar expertise voor de ondersteuning van werkzaamheden bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Milieu en Infrastructuur. De periode van inzet is in overleg vast te stellen. Iets voor u? De advisering vindt deels plaats vanuit Nederland en deels op Sint Maarten. Onze voorkeur gaat uit naar expertise uit gemeenten die 'om niet' beschikbaar gesteld kan worden.

Bouw- en woningtoezicht en de energietransitie

De gebouwde omgeving speelt een belangrijke rol bij de energietransitie. Bij nieuwbouw worden al mooie resultaten geboekt, maar de echte klapper moet komen van maatregelen in de bestaande bouw en daar is nog veel te doen: strengere regels, een collectieve aanpak en combinaties in de aanpak zoeken.