Nieuws 2019

Nieuwsbrief 26 november 2019

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden.

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 8 2019

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 8 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

VNG: ontbreken drempelwaarde bij stikstofaanpak gemiste kan

De VNG heeft gemengde gevoelens bij de vandaag gepresenteerde maatregelen voor stikstof. Wij zijn positief over het feit dat het Kabinet de urgentie ziet en met een pakket aan noodmaatregelen komt.

Voorlichtingscampagne over houtrook

Houtstokers zijn zich niet altijd bewust dat het haardvuur of de kachel slecht voor de gezondheid is door de uitstoot van fijnstof en roet. Het nieuwe voorlichtingsmateriaal helpt houtstokers meer bewust te maken van de schadelijke effecten. Gemeenten kunnen het voorlichtingsmateriaal al gebruiken tijdens dit stookseizoen.

Nieuwsbrief 28 oktober 2019

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden.

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 7 2019

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 7 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

De presentaties van het BWT jaarcongres 2019 staan live

De presentaties staan live. Voor de mensen die er niet bij waren staat er bij iedere presentatie een korte samenvatting. Het fotoalbum volgt binnenkort

Nieuwsbrief 2 oktober 2019

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden

Bouwkwaliteit in de Praktijk nr 6 2019

In de afgelopen periode is Bouwkwaliteit in de Praktijk 6 verschenen. Zoals altijd besteden wij hier weer aandacht aan.

Nieuwsbrief 11 september 2019

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden

Titel bij nieuwsbericht NOS over controle voetbalstadions wat ongenuanceerd

Zondag 8 september was in het 8 uur Journaal en tijdens de uitzending van Nieuwsuur een item over de veiligheid van stadions in Nederland. Dit uiteraard naar aanleiding van de instorting van een deel van het dak van het AZ stadion in Alkmaar. In het item staat de veiligheidsverklaring van de KNVB centraal. Voor dit item ben ik geïnterviewd als directeur van de Vereniging BWT Nederland. Mij is de vraag gesteld of naar mijn idee hetgeen gevraagd wordt in de veiligheidsverklaring voldoende waarborg geeft voor het veilig zijn van het stadion.

In Memoriam Jan Kok

Via de afdeling VTH van de BAR-organisatie kwam tot ons het droevige nieuws dat Jan Kok na een ziekbed is overleden. Jan was in zijn werkzame leven een zeer betrokken BWT-er die veel voor het vakgebied, de Vereniging BWT en het COBc heeft betekend. Wij wensen zijn familie, vrienden en collega's alle kracht en sterkte toe bij het verwerken van dit verdriet.

Nieuwsbrief 14 augustus 2019

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden.

De inschrijving voor het jaarcongres van VBWTN 2019 is geopend.​

Wij nodigen u van harte uit voor het grote jaarcongres van de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland. Zoals ieder jaar een congres dat de BWT-er niet mag missen. Zowel in het plenaire ochtendprogramma, als ook bij de 20 workshops willen wij u op de hoogte brengen van de vele ontwikkelingen op ons vakgebied. Om die reden hopen wij dan ook, weer samen met u en ruim 475 andere deelnemers, sprekers en sponsoren een boeiend congres te mogen organiseren.

Nieuwsbrief 15 juli 2019

Vandaag is de nieuwsbrief verzonden.