Redactieraad zoekt jou (in ruil voor nieuwe brievenset en mooi netwerk)

Ben jij geïnteresseerd in de nieuwe standaardbrieven voor de Omgevingswet en Wkb? Deze brieven zijn ontwikkeld door gemeenten en de omgevingsdienst in de regio IJsselland en hebben al meer dan 5000 downloads en 70 gemeenten die ze gaan gebruiken. De Vereniging BWT steunt dit initiatief en geeft hieraan graag meer bekendheid.

Wil jij een rol spelen in het behouden van de kwaliteit van deze brieven? Word lid van de Redactieraad! Als lid van de Redactieraad houd je de brieven up-to-date, rekening houdend met veranderingen in wet- en regelgeving. Dit is van groot belang, aangezien na 1 januari 2024 de echte toetsing aan de praktijk begint en jurisprudentie zal volgen. Veel werk? Dat valt erg mee, omdat het een gezamenlijke inspanning is. En je gemeente zal altijd de meest recente versies van de brieven hebben. En jij krijgt er een waardevol collegiaal netwerk bij.

De kwaliteit van deze brieven is zeer hoog, dankzij het integrale team dat heeft gezorgd voor inhoudelijke precisie, juridische kwaliteit én leesbaarheid op B1-niveau. Het project heeft al geleid tot de eerste versie van de brieven in 2022 en er zijn in 2023 meer brieven toegevoegd. De bestaande brieven zijn al aangepast aan de laatste versies van de Omgevingswet en Wkb. Bijna 90% van de brieven is gestandaardiseerd, maar er is ook ruimte voor ongeveer 10% maatwerk om lokale wetgeving en beleid te integreren. 

Wil jij bijdragen aan dit initiatief? De Redactieraad zoekt enthousiaste medewerkers die willen meedenken en die enkele redactionele taken willen uitvoeren. In ruil hiervoor ontvang je als eerste de nieuwste versie van de brievenset met talloze verbeteringen.

Je kunt je je gegevens sturen naar Tom Bouwhuis via e-mail t.bouwhuis@deventer.nl of naar Anton Wolthuis via aw@vereniging-bwt.nl  om meer informatie te ontvangen of om betrokken te raken bij de Redactieraad. Dit initiatief wordt gesteund door de Vereniging BWT. Doe mee en draag bij aan de kwaliteit van deze belangrijke brieven! 

Bron: Vereniging BWT Nederland 28-08-2023

Thema's: Omgevingswet

Tags: Omgevingswet