Gemeente Almere helpt bij vervanging asbestdaken

Sinds 1 maart 2024 stelt gemeente Almere een subsidieregeling beschikbaar voor particuliere eigenaren met een asbestdak op hun woning. Met deze subsidie kunnen inwoners hun asbestdak vervangen voor een goed geïsoleerd dak. De gemeente stimuleert inwoners met deze subsidie om asbestdaken van hun woning te verwijderen, vanwege de volksgezondheid en de energietransitie. De eerste wijk waar gestart wordt met de procesbegeleiding en het vervangen van de asbestdaken is de Kruidenwijk. Inwoners uit andere wijken kunnen de subsidieregeling ook al aanvragen.

De subsidieregeling voor dit jaar blijft beschikbaar tot het op is óf tot uiterlijk 31 december 2024. De activiteiten waarvoor subsidie is verkregen dienen binnen twee jaar te zijn afgerond.

Meer informatie over dit project vindt u op de website van de gemeente Almere 

19-03-2024